Skip to content

Takk for deg, 2021!

2021 har vært et fantastisk år og i den anledning ønsker vi å ta et aldri så lite tilbakeblikk til året som har passert. Hva stod på agendaen i 2021? Hvor var vi og hva var de viktigste hendelsene? 

Med 330 MNOK tilrettelagt for norske oppstart- og vekstselskap, har Folkeinvest for lengst passert resultatene fra 2020. Med nå 33.000 investorer i folket har vi tilført omkring 450 MNOK til norske oppstart- og vekstselskap historisk. Med dette er vi å anse som en ledende aktør for tilførsel av egenkapital til bedrifter med kapitalbehov under 20MNOK.


Januar 

Martin startet hos oss

I januar startet Martin Berre hos oss, etter å ha gjort ferdig en master i finans ved NOVA SBE i Portugal. Han tiltro da stillingen som tilrettelegger, og har etter det ledet flere titalls kunder gjennom Folkeinvest-prosessen. 

Liggende1

Februar

Frida startet hos oss

I februar kom vår andre intern på plass, Frida Trovatn. Til daglig studerer hun ved NHH, men hos oss er hun vår helt egen superhelt-intern. 

Folkeinvest - Shoot-08

Oslo, baby! 

På tampen av mars flyttet vi inn i helt flunkende nye lokaler på MESH ved Youngstorget i Oslo. Med det markerte vi starten på kontorlokasjoner i to norske byer. 

Mars

Polaris investerte i Folkeinvest

Børsnoterte Polaris Media ASA gikk inn i Folkeinvest som strategisk partner primo mars. 

– Polaris Media er den perfekte strategiske samarbeidspartneren for oss. Det var vårt førstevalg av alle selskaper i hele Norge, uttalte daglig leder, Øyvind Fries, til Shifter.no i den forbindelse.

Screenshot 2022-01-06 at 04.54.10Investeringen ble behørig dokumentert i alt fra regional til nasjonal presse. 

 

Erik startet hos oss

I mars startet Erik Olne hos oss. Han tiltro da stillingen som CTO, og har ledet digital avdeling gjennom store utviklingsprosjekter siden mars. 

_MG_6182-1_FIRKANT-1

 

Jørgen startet hos oss

I mars startet Jørgen Axelsen hos oss, etter å jobbet flere år i DNB. Han tiltro da stillingen som kundeansvarlig, og har etter det ledet flere titalls kunder gjennom Folkeinvest-prosessen. Les mer om Jørgens ansettelse her

_MG_6214-1_FIRKANT

Maria startet hos oss

I mars startet også Maria Olsen hos oss, etter å ha gjort ferdig en master i finans ved NTNU. Hun tiltro da stillingen som tilrettelegger, og har etter det ledet flere titalls kunder gjennom Folkeinvest-prosessen. 

_MG_6224-1_FIRKANT

April

Fra folkefinansieringskampanje til børsnotering på fire måneder

I april gikk en av våre tidligere utstedere, Maxsnus.no AS, på børs, og det markerte også første utsteder som gikk på børs. Maxsnus.no ble dermed første norske selskap som lot småinvestorene kjenne på en spennende investeringsreise.

– Over hundre prosent avkastning på under et halvt år, er jo ikke noe man kan forvente. I tillegg indikerer dagens prising av SealWacs at vi aksjonærer kan sitte igjen med nærmere fem-gangeren, sa småinvestor, Håkon Indergård, til Shifter.no i april.

Han var en av 147 investorer som satset penger på folkefinansieringskampanjen til MaxSnus i desember i 2020, og i april fikk avkastning.Screenshot 2022-01-06 at 04.39.30

Mai

Sesong 2 av podcasten vår gikk på lufta!

Sesong 2 av podcasten vår smalt ut i den store verden med et brak. Flere av episodene har blitt sett flere tusen ganger på våre ulike sosiale kanaler. Du kan se alle episodene i sin helhet her

HubSpot Video


Juni

Vi passerte fjorårets resultat

Rundt juni-tider, forbigikk vi resultatene fra 2020. Det kan du lese mer om i dette blogginnleget. 

Screenshot 2021-08-19 at 02.03.09

Juli

Podcast-episoden med Tutta ble sett av over 20.000 mennesker

Vi opplevde fort stor interesse for podcasten vår, og episoden med Tutta har i skrivende stund over 22.000 visninger. Se hele episoden her

HubSpot Video

August

Ny merkevare: Ekte mennesker, ekte historier

Vi lanserte vår helt nye merkevare, med oppdatering av alle digitale flater. Du kan lese mer om prosessen og arbeidet i dette blogginnlegget

rekord (2)-png

Vi bikket 20.000 folkeinvestorer

Tidlig i august bikket vi 20.000 folkeinvestorer til jubel og glede! Snurr av understående film for å ta og føle på stemningen. 

 

Ida, Marius og Tobias startet hos oss

Tre superhelter startet hos oss i august, nemlig Ida Nordahl, Marius Aasarød og Tobias Ekseth. Du kan lese mer om ansettelsene i dette blogginnlegget. 

September

Vi tilbakela et rekorkvartal - Q3!

Q3 ble et rekordkvartal vi aldri har sett maken til. Snurr film for å høre litt mer om høydepunktene!

 

Cindy startet hos oss

I september startet Cindy Fries hos oss. Hun har mange års erfaring fra bemanningsbransjen hvor hun har hatt ulike roller innenfor markedsføring og prosjektledelse både lokalt og globalt. Før hun startet hos oss, var hun en del av en nordisk marked- og kommunikasjonsavdeling hvorpå hun hadde ansvaret for all marked og kommunikasjon for Adecco Group i Norge. Hos oss tiltro hun rollen som markedsansvarlig. Les mer om ansettelsen her

Screenshot 2021-09-16 at 17.01.13

Åse startet hos oss

I september startet også Åse Straume Lindbak hos oss. Hun har mange års erfaring fra startupscenen i Trondheim og tiltro stillingen som kontorsjef. Les mer om ansettelsen her

Åse - Wide

Innflytting til helt egne nye lokaler og innflytningsfest

I september flyttet vi inn i flunkende nye lokaler på solsiden i Trondheim! Snurr understående film for å få en smakebit fra innflytningsfesten!

November 

Vi rekrutterte seks nye interns til sommeren 2022

Våre interns, Fabian og Frida, gjennomførte gjennom høsten 2022 et stort rekrutteringsprosjekt. Til slutt satt vi igjen med seks fantastiske studenter, som skal gjennom et summer internship hos oss neste sommer. Les mer om prosjektet her

_MG_7407-1-1

Desember

Folkeløkene

For første gang produserte vi vår helt egen julekalender, til glede og latter fra mange. Vil du komme i julestemning - nå kan du binge alle episodene her

 

Vi bikket 30.000 folkeinvestorer

I starten av desember bikket vi 30.000 folkeinvestorer til stor glede! Ikke nok med det - men ila desember økte vi med hele 3.000 folkeinvestorer og endte året til stor jubel og med 33.000 folkeinvestorer. 

 

Q4 ble nok et rekordkvartal!

Q4 ble nok et rekordkvartal. Med 15 emisjoner tilrettela vi for tilførsel av 132 MNOK til norske oppstarter. Til sammen fikk vi 7800 nye folkeinvestorer dette kvartalet og hadde 187.000 unike besøkende på folkeinvest.no. 

Group 462

Oppsummering

TAKK!

Takk til alle dere som har vært med på å bidra til et fantastisk år for Folkeinvest. Vi setter stor pris på hver og en av dere. 

Godt nytt år!

Før du kjøper aksjer, bør du forstå risikoen dette innebærer. Ikke invester mer enn det du kan tape.