Skip to content

Visa She's Next-stipend til Oslo Mikrospinneri og Whee!

Visste du at kun 2 av 10 gründere i Norge er kvinner? Som et ledd i å fremme likestilling og entreprenørskap blant kvinner, har Visa opprettet stipendprogrammet She’s Next. Initiativet er globalt og deles ut til selskaper der kvinner eier minst 51% av det aktuelle selskap. I tillegg til et stipend på 10.000 euro mottar vinnerne et år med personlig businesscoaching.

- She’s Next-stipendprogrammet er en viktig del av vårt engasjement for kvinnelig gründere, forteller Bente Josefsen, Group Country Manager for Norge, Danmark og Island hos Visa. Vi tror på kraften som ligger i inkluderende økonomier. Små bedrifter har stått ovenfor utfordrende tider, og måttet tilpasse seg vanskelige økonomiske rammebetingelser, endringer i forbrukeradferd og inflasjon. 

Tildelt Whee! og Oslo Mikrospinneri 

Vi gratulerer årets vinnere, Lofoten Seaweed, Whee! og Oslo Mikrospinneri. Sistnevnte har en pågående emisjon åpen på Folkeinvest. Selskapet kombinerer tradisjoner, kulturarv og nyutvikling og  leverer ekte håndverk, norsk ull og luksusgarn til et high end-marked. Hittil har de hentet 3,7MNOK av 5MNOK og er per definisjon allerede en suksess med sin kapitalinnhenting. 

- Vi er både stolte, ydmyke og veldig takknemlige for å ha mottatt She's Next-stipendet fra Visa. I tillegg til stipendet gleder vi oss til verdifull sparring med månedlig businesscoaching, forteller Pernille Volent, gründer og daglig leder av Oslo Mikrospinneri. 

Invester her

osmikro
Vårkolleksjonen i perleull 2022.

Cathrine Movold er administrerende direktør og medgründer av Whee!. Clean-tech-selskapet leverer mikromobilitetsabonnement hvor både privatkunder og kommersielle virksomheter kan leie elektriske lastesykler. Hittil har selskapet erstattet over 500 000 kilometer bilkjøring i by. I desember hentet Whee! 6,4MNOK i en vellykket emisjon gjennom Folkeinvest.


wheeWhee! har hatt stor suksess med elektriske lastesykler. Du sykler, Whee! fikser resten.

Økning av investorer som er kvinner

Folkeinvest har som mål å gjøre investeringer i små og mellomstore selskaper mer tilgjengelig for alle, uavhengig av bakgrunn og kjønn. 

- Hvert år er vi vitne til flere kvinner som velger å investere i oppstartsselskap som de har tro på. I 2017 var 16% av investorene våre kvinner, i 2023 var andelen oppe i 30%, forteller markeds- og kommunikasjonssjef i Folkeinvest, Amalie Holt.

Folkeinvest håper å kunne bidra både til at flere gründere som trenger finansiering får tak i kapitalen de trenger for å vokse, og til at enda flere i større grad kan delta i verdiskapingen gjennom å foreta investeringer. Ønsker du å vite mer om Folkeinvest og om hvordan du kan være med på å gjøre en forskjell, kan du lese mer på Folkeinvest.no.

- Ønsker du å være en del av fremtiden, må du engasjere deg. Gjennom Folkeinvest kan du investere i det du tror på, sier Holt.

 

Les investeringstilbudet

Kilder

SSB - 23
Menon Economics - 23
The startup funding report - 22