Skip to content

Smileworks henter kapital for å modernisere det norske tannhelsetilbudet


Med fokus på kundevennlighet, digitalisering og markedsledende priser ønsker tannhelseselskapet Smileworks å utfordre en konservativ bransje og bli den foretrukne tannklinikk-kjeden for nye generasjoner. 

Store deler av befolkningen, særlig yngre generasjoner, oppsøker ikke
profesjonell tannbehandling før de har et smertefullt og kostbart problem. Hovedgrunnene til dette er i følge Smileworks høye og forvirrende priser, lav tilgjengelighet, og lav bevissthet rundt viktigheten av tannhelse. Dette ønsker den nye tannhelsekjeden, Smileworks, å gjøre noe med.

- Smileworks tenker nytt i forhold til hvordan bygge opp klinikker og hvordan vi kan utnytte den faglige kompetansen som finnes hos både tannpleiere og tannleger, forteller Henrik Ståhl, daglig leder i Smileworks.

Ved å satse på tannpleiere og digitalisering av kundereiser, kan Smileworks i dag operere med et lavt prispunkt.

- Målet vårt er å ha markedsledende priser innen tannpleie! Vi har valgt en digital reise for våre kunder. Dette gjør at vi kan kutte ut noen tradisjonelle roller i en klinikk som til vanlig blir et fordyrende ledd for forbrukeren. Vi jobber også etter et tydelig prinsipp der vi ønsker å utnytte den fulle kompetansen hos en tannpleier, sier Ståhl.

Les mer og invester


Kunden skal føle seg som en gjest

I tillegg til å være prisgunstig, ønsker også Smileworks å være ledende når det gjelder kundetilfredshet.

- Vi har valgt et ikke-klinisk uttrykk i våre klinikker. Dette er bevist for å øke graden av velbehag i en situasjon som kan føles stressende, sier Ståhl.

I følge Ståhl er dette et viktig grep for å kunne bidra til å gjøre god tannhelse tilgjengelig for alle, særlig for de som fra før av gruer seg til å få utført tannbehandling.

- Vårt mål er at en kunde hos Smileworks skal føle seg som en gjest, så du har lyst til å komme tilbake. Med en avslappet og mer spa-lignende følelse i farger, stil, lukt og lyd skal vi ta vare på de med klassisk tannlegeskrekk, forteller Ståhl.

Andre grep Smileworks har gjort for å øke kundetilfredshet er å sørge for lange åpningstider, samt lokalisere klinikker sentralt på kjøpesenter eller handlegater.

IMG_2547BILDE: Smileworks er godt synlig i sentrale strøk som på kjøpesenter eller handlegater. 

Satser på klinikk i alle store norske byer

I dag har Smileworks etablert to klinikker, en i Bergen og en i Kristiansand. I løpet av de neste fem årene har de mål om ekspansjon til alle store byer i Norge.

- Den største utfordringen i bygging av en ny kjede i B2C- bransjen, er å komme tydelig gjennom til sluttkunden. Det å bygge kjennskap og en lojal kundemasse for stabil drift, blir den største jobben fremover, sier Ståhl.

Basert på veksten i kundetilstrømming i de to eksisterende byene, ser Ståhl lyst på ekspansjon i nær framtid.

- Tilbakemeldingene fra kundene våre har vært svært positive, og Smileworks har per i dag en kundetilfredshets-score på 9,8 av 10. Kombinert med en god kundetilstrømming siden åpning av første klinikk i september 2021 og andre klinikk i august 2022 fremstår dette som et tydelig “proof of concept”, sier han.

_1111184 kopiBILDE: Smileworks er digitalt rigget og tilgjengelig for befolkningen med en sterk merkevare. 

Henter inn 6 MNOK for å sikre vekst

I første omgang er målet til Smileworks å sikre lønnsom drift i løpet av første halvår i 2023. Nå henter Smileworks kapital i en emisjon der selskapet er priset til 5 MNOK pre- money. Målet er å hente mellom 4 og 6 MNOK via verdipapirforetaket Folkeinvest.

- Kapitalen vi nå innhenter muliggjør en videre sunn vekst for Smileworks. Vi skal forsterke eksisterende klinikker og investeringer for å utvide tjenestetilbudet med veldig attraktive behandlinger, forteller Ståhl.

Det er også et ønske å tidlig kunne komme i gang med etablering av nye klinikker, samt se på utvikling av en digital plattform.

- Vi har mål om å etablere to nye klinikker i løpet av 2023. Samtidig har vi et ønske om å kunne investere i teknologiutvikling av selvdiagnostisering ved bruk av AI, avslutter Ståhl.

Les mer og invester

 

Før du kjøper aksjer, bør du forstå risikoen dette innebærer. Ikke invester mer enn det du kan tape.