-Planen er å gi investorene god avkastning
Norske Seismic Partner gjennomfører avanserte seismiske prosjekter mot olje og gass. Samtidig forbereder de seg på å bli en sentral aktør innen havvind. Nå søker de investorer til det de omtaler som en svært spennende vekstfase.
– Ved å finkjemme helt konkrete, mindre områder, øker sjansen for å treffe blink. Dette er både mer kostnadseffektivt og mer miljøvennlig enn å gjøre generelle letinger i et stort område, sier CEO Kristen Berli i Seismic Partner.
Det relativt lille, norske selskapet driver med seismikk, det vil si geofysiske undersøkelser av havbunnen. Med en metode som kort fortalt gjør svært presise søk etter olje, mener de å skille seg fra de store konkurrentene.
Metoden, som har fått navnet LumiSeis ™, har vakt stor oppmerksomhet. Datasettet fra første prosjekt gjennomført i 2020-2021 brukes allerede til å ta viktige beslutninger knyttet til leting, feltutvikling og produksjon.
Gjennom Folkeinvest gjennomfører de nå en emisjon, altså en økning av selskapets aksjekapital. Det totale finansieringsmålet er på totalt 78 millioner kroner hvorpå 61 millioner kroner allerede er finansiert gjennom ulike emisjonsrunder i 2022.
– Vi ser et stort potensial og har allerede påbegynt nye prosjekter sommeren 2022. Vi ønsker å fokusere på felt som er under utbygging, eller trenger flere ressurser rundt seg, forklarer Berli.
Han legger til at det er stor interesse for denne typen kapitalinnhenting, og at de er allerede er sikret over 7,2 millioner kroner i kapital av 17,5 millioner kroner når tegningsvinduet, på Folkeinvest.no, åpner onsdag 31. august klokken 12.
– Vi har derfor et berettiget håp om at emisjonen blir fulltegnet relativt raskt, sier Berli.
SER LYST PÅ FREMTIDEN: Jan Terje Ullenes (til venstre), Haakon Korshavn og Kristen Berli har store planer for Seismic Partner.
Tror på god avkastning
På spørsmål om hvorfor selskapet er en god investering, har Berli ingen problemer med å komme med gode argumenter.
– For det første føler vi at vi er best i klassen når det gjelder seismikk. Fordi vi kan finkjemme undergrunnen, er dette dessuten en CO₂-effektiv metode som er vesentlig mer kostnadseffektivt enn det å lete på et stort område, sier han og fortsetter:
– Vi ser at vi har muligheter til å tjene gode penger på dette, og allerede i fjor gikk vi med overskudd. Planen er å gi investorene god avkastning, forklarer han.
Berli peker også på at de er svært kapitaleffektive.
– Vi leier inn båter etter behov og har generelt lave driftskostnader, forklarer han og forsetter:
– Vi jobber dessuten kontinuerlig med å få til en rimeligere løsning for havbunnsnodedelen av LumiSeis ™-metoden. Vi forventer at vi gjennom pågående prosjekter vil få testet ut et konsept som vil gi vesentlige kostnadsbesparelser, sier han.
Snuser på havvind
Han vet godt at olje og gass kan virke passé å satse på, men ifølge Berli er det riktignok ingen grunn til å tenke at Seismic Partner vil være en «gårsdagens investering».
– Det er naivt å tro at vi i løpet av ti år vil slutte med olje og gass. Det er absolutt et marked for tjenesten vi leverer, og vi har selvsagt fokus på å levere med så lite fotavtrykk som mulig, sier han.
På sikt ønsker Seismic Partner også å se på hvordan de kan bidra i forbindelse med fornybar energi.
– Offshore havvind er et område vi snuser veldig på. Det samme gjør oljeselskapene, sveitsiske banker og så videre. Det kommer til å bli ti ganger så mye offshore vind som nye oljefelt, så det ville vært en forsømmelse hvis vi ikke også tenkte tanken, sier Berli.
Han understreker at selskapet på ingen måte kommer til å hoppe på det første og beste, men er interessert i at også dette blir kapitaleffektivt.
– Tanken er at vi skal være en «early mover», altså at vi skal være klare til å starte opp så fort vi ser at det er fornuftig, legger han til.