Skip to content

Nordmenn søker investorer til ny kreftvaksine for dyr

Norske ALV B har utviklet en vaksine som kan forandre kreftbehandlingen for dyr – og på sikt muligens også for mennesker. Nå inviterer de investorer med på det neste store skrittet; klinisk utprøving på fire krefttyper hos hund.

Det Oslo-baserte selskapet ALV B står bak utviklingen av immunbaserte kreftvaksiner og andre kreftpreparater til hund. Selskapet er inne i en omfattende forsøksfase, og gjennom en emisjon på Folkeinvest ønsker de nå å øke aksjekapitalen.

Ifølge daglig leder Christoffer J. Falchenberg får én av fire hunder kreft i løpet av livet.

– Kirurgisk inngrep og cellegift er de vanligste behandlingsmetodene som benyttes. En skånsom, terapeutisk kreftvaksine for dyr er derfor en svært god nyhet, sier Falchenberg.

9396fbc3-f6c6-4cef-b941-644fcd8a650fSØKER INVESTORER: Daglig leder Christoffer J. Falchenberg i Alv B.

Fokus på livskvalitet

Om kort tid åpner investeringsvinduet hos Folkeinvest. Selskapets totale finansieringsmål er på mellom 8,5 og 12,5 millioner kroner, og pengene skal benyttes til et godt planlagt testprosjekt.

Professor emeritus Lars Moe ved NMBU er prosjektleder. Det er under hans ledelse at den kliniske protokollen og studien nå har blitt ferdigstilt og sendt inn for godkjenning hos Mattilsynet, NMBUs etiske komité og Statens legemiddelverk.

– Hovedmålet i denne studien er å sikre at behandlingen er forenelig med god livskvalitet for hundene og at dette ikke gir alvorlige bivirkninger, sier Moe.

Han forklarer videre at selskapet skal monitorere toleransen hos hundene og måle effekten av vaksinen på utviklingen av kreftsykdommen deres.

– Bare det å få stoppet utviklingen av kreften, uten at hunden blir fullstendig kurert, vil være positivt, sier Moe.

Invester nå

Dette er ALV B
Oslobasert oppstartsselskap innenfor bioteknologi.
Selskapet jobber med å utvikle immunologisk behandling kreftvaksiner for hunder og katter som i fremtiden forhåpentlig kan gis til syke familiedyr på den lokale veterinærklinikken.
Det er strenge regler i Norge og EU for hvilke legemidler som kan gis til et syk hund eller katt, og det må foreligge flere godkjenninger for å sette i gang en klinisk undersøkelse av nye lovende midler.
ALV B har søkt om godkjenning hos Mattilsynet til en klinisk studie på vaksinene Alvacan 1000 og Alvacan 4000. I første omgang vil pasientene rekrutteres fra dyresykehus på Jeløy, Fredrikstad, Oslo samt NMBU på Ås på grunn av den geografiske nærheten.
Professor Emeritus Lars Moe er prosjektleder for studien.
Kilde: ALV B

80b27aa9-671c-4b89-aeca-c824adf23bd8PROSJEKTLEDER: Lars Moe i Alv B.Foto: Tarjei Krogh

Utprøves på fire krefttyper

Pilotprosjektet omfatter fire kreftdiagnoser; brystkreft (mammary carcinoma) og tre former av bindevevskreft (soft tissue sarcomas).

Falchenberg understreker at hundene som skal delta vil alle ha alvorlig og langt fremskreden kreftsykdom hvor tradisjonell behandling ikke strekker til.

Professor Moe har jobbet med kreftforskning siden 1980-tallet. Han fokuserte den gang på arvelig kreft i nyrene hos schæferhund og oppdaget en ny arvelig kreftsykdom.

– I dag vet vi at kreft er en genetisk sykdom som svekker og nedregulerer immunapparatets evne til å bekjempe kreftcellene. Dette er én av hovedårsakene til at kreftsykdommer får lov til å vokse og skape spredninger.

ALV B vil tilby en skreddersydd behandling som endrer og stimulerer dyrets immunsystem til å angripe kreftcellene i kroppen. Vaksinene blir laget av celler og vev hentet fra hundens eget blod og svulster.

Unik biobank

Alv B har etablert Norges antagelig største biobank med levende vev og celler fra firbente pasienter.

Dyreklinikken Bergen Vest er én av flere dyreklinikker som har sendt inn blod- og vevsprøver fra sine firbente kreftpasienter det siste året.

– Dyreeierne våre står i kø for å få denne behandlingen til hunden sin. Vi venter spent på å komme i gang, bekrefter veterinær og daglig leder, Jannicke Jæger.

Den erfarne veterinæren møter ofte fortvilte dyreeiere som mer enn gjerne ønsker at kjæledyret skal få skånsom immunterapi for å få bukt med kreftsykdommen eller forlenge livet.

– Du står der med dyreeieren og sier «Beklager, dette er ondartet kreft.» Tenk om vi heller kunne berolige dem med at kreft er noe kjæledyret deres kommer til å dø med – ikke av, sier hun.

Invester nå

 

– En lovende vaksine

Veterinærnestor Moe er tydelig på at han har stor tro på vaksinen.

– Dette er en meget spennende og motiverende studie. Jeg tror denne vaksinen både kan gi bedre livskvalitet for kreftpasientene òg ha en effekt på svulstene, sier han.

Akkurat nå er fokus å bruke kunnskapen om kreft og årsakssammenhenger til å utvikle en ny og skånsom behandling for kreftsyke hunder, slik at de kan ha et langt hundeliv med god livskvalitet.

Siden biologien hos mennesker og dyr er like på mange måter, og de samme organer og vev angripes når kreftsykdommen rammer, kan denne studien også få betydning for behandlingen av kreft hos mennesker.

– Man is just another animal, pleier jeg å si. Får vi til dette på hund, kan kanskje noen av ideene som jo er generelle og allmenne, brukes på behandling av mennesker. Det er en spennende tanke, sier Lars Moe.

 Amalie Holt

TILRETTELEGGER FOR INVESTERINGER: CMO Amalie Holt i Folkeinvest. Foto: Schibsted Partnerstudio

Alle kan investere

Det er verdipapirforetaket Folkeinvest som tilrettelegger for emisjonen.

Allerede nå kan investorer og andre interessenter investere i og følge aktuelle kampanjer fra Alv B og andre selskaper som søker kapital.

– Du kan lese gjennom hele investeringstilbudet og investere på Folkeinvest.no, tipser CMO Amalie Holt i Folkeinvest.

Invester nå

Investering i unoterte aksjer innebærer høy risiko. Du kan potensielt oppnå høy avkastning – men også risikere å tape hele beløpet du har investert. Sett deg nøye inn i betingelsene og i informasjonen om firmaet du ønsker å investere i.