Skip to content

Investor ble ansatt i Folkekraft

Vi møter Hans-Eirik Breyholtz-Mott (23), kunderådgiver og investor, i strømselskapet Folkekraft over en kaffekopp ved Folkekrafts kontorer i Bergen. Han ønsker oss varmt velkommen for en prat om Folkekraft og tanker rundt deres innovative forretningsmodell. 

 

- Før alt annet; hvorfor valgte du å investere i Folkekraft? Du er jo bare 23 år gammel!

- Tanken på at kunder blir medeiere i sitt eget strømselskap vekket min interesse.  Jeg tok kontakt med gründeren, Geir M. Folkestad, for å få mer informasjon. Kort tid etterpå ble jeg både investor og ansatt i Folkekraft.

- Spennende! Hvor lenge har du drevet med investeringer?

- Siden tidlig tenårene har jeg vært fasinert av investeringer. Heldigvis har det gitt gode resultater til nå og vært en viktig inntektskilde. Folkekraft er blitt min største investering og flere i familien min har på eget initiativ også kjøpt aksjer. Jeg satset på selskapet etter at jeg ble kjent med teamet og oppdaget at gründeren har vært med å skape flere grønne selskaper i vekst.

 

Invester nå

 

- Hvorfor ville Folkekraft ansette deg som kunderådgiver?

- Folkekraft vil ha med kunderådgivere som virkelig forstår kunden. I likhet med dem er jeg både kunde og aksjonær. I tillegg har jeg økonomi- og teknologiutdannelse som er relevant for jobben. Jeg ble også fortalt at mitt engasjement og kommunikasjonsevner var viktig for ansettelsen. 

- Hva ser du frem til som ansatt i Folkekraft?

- Etter emisjonen på Folkeinvest blir det fokus på kundevekst. I rollen som kunderådgiver blir det viktig at kunder forstår sitt aksjeeierskap og hvordan de kan påvirke selskapets utvikling. Målet vårt er at kundene skal bli største aksjonærgruppe i selskapet på sikt. 

 

I disse dager henter Folkekraft kapital i en emisjon tilrettelagt av Folkeinvest. Målet er å hente opp til 30 MNOK. Det er via denne emisjonen Breyholtz-Mott har investert. 


- Hva er du opptatt av fremover som investor i selskapet?

- Mens Folkekraft vokser, må vi kjøpe tilbake aksjer fra investorer for å gi dem til nye kunder. Det må gjøres til høyere pris for å skape verdi for investorene. Jeg ser frem til å få mange muligheter til å kunne selge litt aksjer om jeg ønsker. I oppstartsselskaper blir det sjeldent gevinst før man eventuelt klarer å bli kjøpt opp eller børsnoteres. Det vil ikke være slik i Folkekraft.