Skip to content

– Folkeinvest var en øyeåpner

Suzann «Tutta» Pettersen og EAGL vil forenkle golfopplevelsen. Gjennom Folkeinvest har duoen hentet seks millioner kroner, som skal sørge for at gründerideen treffer mål i alle verdenshjørner.

– Jeg har alltid vært nysgjerrig og interessert i folk som har nye og sterke ideer. Man finner gode ideer overalt, men for min del er menneskene bak viktigst. Det er ofte det som overbeviser meg, også i tilfellet med EAGL, sier Suzann Pettersen.

Golfstjernen, også kjent som Tutta, har vært rangert som nummer to i verden. Hun har to major-seiere og 15 LPGA-triumfer. Få kjenner sporten så godt som henne – noe som også var en av grunnene til at hun valgte å bli investor innenfor feltet.

Pettersen mener det å investere er litt som å hoppe i ukjent farvann. Selv beskriver hun seg selv som en person som aldri har likt risiko, og som alltid har jobbet hardt for hver krone som har kommet inn, men også vært nøye på hva som går ut. Med tiden har hun skjønt at det å investere også handler om å forsterke egne verdier, og at man faktisk kan være med på å endre verden til det bedre.

– Det er alltid en rød tråd i valgene mine – også det jeg investerer i. Bærekraft er en hovedknagg, sier hun, og fortsetter:

– Av og til må man ta sjanser. Så lenge du tror på storyen, budskapet og konseptet er det en god start. Personlig synes jeg teamet bak spiller en stor rolle, hva de står for og ikke minst hvilke verdier de jobber ut i fra.

EIK_2232 I VERDENSTOPPEN: Suzann «Tutta» Pettersen har vært rangert som nummer to i verden.  Foto: Schibsted Partnerstudio.

Hent kapital med Folkeinvest

38 minutter

EAGL skal forenkle golfbilopplevelsen. Med IoT-teknologi installert i golfbilene, automatiseres utleieprosessen. Golfere kan selv booke, betale, låse opp og kjøre golfbil gjennom EAGL appen. Dette er med på å senke terskelen for leie av golfbil for golferen, samtidig som det øker utleiefrekvensen og reduserer administrasjonstid for golfklubber. En vinn-vinn-situasjon for begge parter.

Gjennom Folkeinvest hentet EAGL seks millioner kroner og fikk 180 investorer på banen på knappe 38 minutter.

– Vi hadde ikke vært her vi er i dag uten investorene og kapitalen vi fikk tilført. Du får et større fotavtrykk når flere bidrar. En idé er ingenting uten et bra team, gode relasjoner og et bredt nettverk. Dette er alfa og omega for at et prosjekt som vårt skal lykkes – og her er alle i samme båt om akkurat dette, sier Kai Stiberg, daglig leder i EAGL. 

En økende trend

Å ha med Pettersen på laget gagner både EAGL og Folkeinvest. Et stort ønske og mål for Folkeinvest har vært å ta grep for å skape en kjønnsnøytral finansbransje ved å gjøre verdiskaping og eierskap mer tilgjengelig for alle. De mener alle skal ha tilgang til forståelig informasjon om investeringsmuligheter.

– En emisjon høres kanskje ut som en komplisert affære for de som ikke har bakgrunn innen økonomi og finans. Denne barrieren ønsker vi å bygge ned, både for de som ønsker å hente kapital, og de som ønsker å investere, sier Amalie Holt, som er kommunikasjonssjef i Folkeinvest.

EIK_2224GODT SAMARBEID: Kai Stiberg og Suzann «Tutta» Pettersen fra Eagl er fornøyd med samarbeidet med Folkeinvest og Amalie Holt

Holt tror dette har vært med på å øke interessen. I dag er kvinneandelen 22 prosent blant 44.000 registrerte folkeinvestorer – et viktig steg i riktig retning for Folkeinvest.

– Så langt i 2022 er faktisk hele 32 prosent av investeringene via Folkeinvest.no foretatt av kvinner eller foretak eid av kvinner, forteller hun.

Årsaken til at det er en bransje dominert av menn er ikke entydig, men det Holt vet, er at kvinner gjør minst like gode, om ikke bedre, risikovurderinger og forretningsavgjørelser.

– Dette lar seg spesielt gjelde for småskala investeringer under 50.000 kroner, sier Holt, og legger til at kvinner later til å være flinkere til å spre risiko ved å spre porteføljen på flere selskap.

– Vi ser også at de som investerer mindre beløp ofte er mer nøye og ønsker å bidra med både kunnskap, nettverk og erfaring. Og det er denne type investorer tidligfaseselskap ofte trenger sårt, sier hun.

Investering i unoterte aksjer innebærer høy risiko. Du kan potensielt oppnå høy avkastning – men du kan også risikere å tape hele beløpet du har investert. Sett deg nøye inn i betingelsene og i informasjonen om firmaet du ønsker å investere i.

EIK_2200STOLT SAMARBEIDSPARTNER: Amalie Holt er stolt av samarbeidet de har hatt med Eagl

Pondus

Stiberg snakker videre varmt om Pettersen og mener bestemt at hun er et godt forbilde for andre kvinner som ønsker å investere.

– For oss og EAGL betyr at det alt at hun er med på laget. Hun bidrar til en bedre verden ved å tenke på både klima og likestilling i sport – og i arbeidslivet. Jeg tror det er viktig å finne en person som har pondus i den nisjen man jobber i – det er kjempeinspirerende for oss andre, sier Stiberg.

EIK_2181STJERNEDUO: Susann Pettersen og daglig leder i EAGL Kai Stiberg vil forenkle golfbiltjenesten.

For Pettersen var Folkeinvest en øyeåpner når det gjelder investeringsmuligheter. Hun sier Folkeinvest tilbyr en fin og ryddig plattform som gjør en nysgjerrig uten å måtte avgi investeringsinteresse for tidlig.

– Jeg har skrollet gjennom de ulike businessideene flere ganger – og du kommer over mye gøy og spennende. Selv om du nødvendigvis ikke investerer i alt, skjønner du fort hva som fenger deg og ikke, sier Pettersen.

Book et møte med Folkeinvest for å høre mer om muligheten som tilbys. 

 

 

 

Dette er Eagl
EAGL AS ble stiftet i 2019, med daglig leder Kai Stiberg.
Med datadreven IoT (Internet of Things)-teknologi, automatiseres og optimaliseres utleieprosessen av golfbiler. Golfklubbene får full kontroll og oversikt EAGLs flåtestyringsverktøy - EAGL Dashboard.
Kommunikasjonsmodulene installeres enkelt i nye eller eksisterende golfbiler, og gjør golfbilene nøkkeløse.
EAGL-appen er laget for golferne. Med appen kan golfspilleren booke, betale, låse opp og kjøre golfbilen, nøkkelløst. Dette senker terskelen for å leie seg en golfbil, samtidig som golfklubbene får mindre administrasjon, sparer tid, øker inntektspotensialet og får full kontroll.
EAGL samarbeider med Telia om å være én av de første som tar i bruk det nye LTE CAT-M1/5G-nettverket med et privat tilknytningspunkt.
EAGL har samarbeidsavtale med Golfens Administrasjonsforening, som vil være delaktig i deres sammenkomster for å sparre med golfklubbene, fremme deres tjenester, og bidra positivt til golf som idrett.
Gjennom Folkeinvest fikk EAGL inn seks millioner kroner på 38 minutter.