Skip to content

Karim Arntsen Benounis er tilsatt som CFO i Folkeinvest

Etter lang jakt etter en fremoverlent og dyktig ressurs som kunne ta oppdraget med å bekle jobben som CFO i Folkeinvest, tiltrådte Karim Arntsen Benounis stillingen før sommeren. Karim har flere års erfaring fra regnskap og revisjon, og vil være med på å løfte kvaliteten på selskapets strategiske beslutninger rundt økonomi og vekst. 

– Folkeinvest er et solid selskap som jeg har fulgt med på i en stund. Det gleder meg derfor  å kunne være med på en spennende utvikling, hvor vi skal ta med den gode erfaringen og kunnskapen vi har erfart de siste tre årene og ekspandere ytterligere i Norge og Norden, sier Arntsen Benounis engasjert før han legger til: 

- Folkeinvest har et fartsfylt og inkluderende arbeidsmiljø. Mine nye kolleger har tatt meg i mot med åpne armer siden første dag, og er det noe som er helt klart etter en sommer i Folkeinvest-trøya, er det at jeg skal lete lenge etter en kjedelig dag på jobb. 

Karim har en Bachelor i regnskap og revisjon fra NTNU Handelshøyskolen, og har jobbet mer enn 15 år i revisjon- og regnskapsbransjen. Han har flere bekledd stillinger, alt fra revisor og regnskapsfører, til leder for divisjoner med et betydelig personal- og prosjektansvar. Hans erfaring vil bidra til å løfte foretakets arbeid innen økonomi og finans, samt bidra betydelig til å effektivisere og øke kvaliteten på prosessene ifm. økonomisk due diligence.

- Vi er inne i en tid der ulike bransjer i større grad enn tidligere må tenke nytt. Norsk næringsliv er avhengig av økt innovasjon, nye konsepter og nye bedrifter. Her har finansbransjen et ansvar for å tilrettelegge. Folkeinvest vil være ett av flere nye verktøy norsk næringsliv vil benytte seg av fremover, sier Arntsen Benounis, før han fortsetter:

- Det blir artig å utfordre en noe 'satt' bransje. Folkeinvest har en unik posisjon i markedet som retter seg mot både erfarne og unge SMB bedrifter, og jeg ser at Folkeinvest gjennom tilrettelegging for kapital, også bidrar til å bedre økonomistyringen og forståelse av budsjetter hos unge SMB bedrifter

Daglig leder i Folkeinvest, Øyvind Fries, legger vekt på at Karim har bakgrunn fra virksomheter som kombinerer strategisk tenkning med operasjonell utførelse ved hjelp av teknologi, innovasjonskraft og finansiell kontroll.

- Karim har en unik kompetanse som blir viktig for foretaket. Folkeinvest har med våre moderne teknologiske løsninger etablert oss som en dominerende aktør i kapitalmarkedet for små og mellomstore bedrifter. Effektiv drift og tilgang til kapital blir i den neste fasen en avgjørende faktor for ytterligere suksess. Vi ser allerede hva Karim er i stand til og jeg er stolt av å være på samme lag som ham, sier Fries.

Screenshot 2021-05-16 at 23.58.06Bilde: Øyvind Fries, Daglig leder i Folkeinvest

Folkeinvest har i dag omkring 44.500 registrerte investorer og er per tid i dialog med over 100 selskap for tilrettelegging. Pågangen fra selskap som søker kapital har eksplodert siste året, og det samme må sies om investorer. 

- Vi er rett og slett i en veldig god flyt, til tross for at mange andre kolleger i bransjen møter voldsomme utfordringer. Vi håper trenden vil fortsette, slik at vi kan bistå bedrifter som søker kapital for å gjøre sine ideer verdifulle, sier Arntsen Benounis, før han fortsetter:

- I en eksplosiv ekspansjonsfase, blir balansen mellom videreutvikling, drift, risiko og finansiell kontroll viktig. Folkeinvest skal levere på selskapets strategi gjennom investeringer i teknologisk nyutvikling, god kapitaldisiplin og sunn drift, og dette gleder jeg meg til å bidra til med en stødig hånd på det økonomiske roret. 

Fries avslutter full av godord om nyansettelsen:

- Karim er nøye utvalgt til stillingen som CFO i Folkeinvest. Karim har en enorm arbeidskapasitet og er løsning- og resultatorientert. Og som om det ikke er nok har han svært godt humør også.

Før du kjøper aksjer, bør du forstå risikoen dette innebærer. Ikke invester mer enn det du kan tape.