Skip to content

Et kulinarisk fyrtårn ved Trøndelagskysten

Stokkøya har blitt et av Norges mest spennende matdestinasjoner. Med en storslått beliggenhet ved sjøen og et kjøkken som kombinerer tradisjonelle teknikker med moderne smaker, tiltrekker stedet seg både lokale og internasjonale gjester. Daglig leder Torild Langklopp gir oss et innblikk i hva som gjør Stokkøya så unikt.

En smak av fortid og fremtid

Stokkøya har nylig introdusert et nytt kjøkkenkonsept som setter åpen flamme og lokale råvarer i sentrum. Gjestene har tatt godt imot dette unike konseptet.

– Folk elsker åpen flamme, det skaper en helt spesiell atmosfære, forteller Langklopp, før hun fortsetter:

– Kjøkkenet på Stokkøya er en kombinasjon av tradisjon og innovasjon. Her brukes eldgamle teknikker som grilling over bål, samtidig som menyen er inspirert av både norsk og europeisk matkultur. Dette gir gjestene en sjelden mulighet til å sette sammen sine egne måltider med småretter av sjømat, kjøtt og grønnsaker, mens de nyter utsikten over havet.

Til tross for at Strandbaren ikke var i full drift før i mai i år, har Stokkøya opplevd en økning i omsetningen på 2 % sammenlignet med fjoråret. Dette skyldes ikke bare det gode sommerværet, men også det attraktive kjøkkenkonseptet som har trukket gjester uavhengig av været, forteller Langklopp: 

– Været har hjulpet, men det nye konseptet har virkelig slått an. Flere gjester har begynt å reservere bord på forhånd, noe som gjør det enklere å planlegge og levere topp service. Samtidig er det viktig for oss å holde kontroll på kapasiteten for å sikre en god opplevelse for alle.

Doblingen av tips til de ansatte i juli sammenlignet med samme måned året før, er et tydelig tegn på at gjestene setter pris på det Stokkøya leverer.

– Gjestene er veldig fornøyde. Den høye kvaliteten på både maten og servicen reflekteres i generøse tips. Et sammensveiset team og fokus på lokale kvalitetsråvarer gjør at gjestene føler seg ivaretatt, sier Langklopp.

Å drive en restaurant i et krevende marked byr på sine utfordringer, og Stokkøya er intet unntak. Tekniske problemer og uforutsette hendelser har testet teamet, men de har taklet utfordringene på imponerende vis.

– Vi har hatt våre utfordringer, som alle andre, men teamet har stått på og løst dem på strak arm, sier Langklopp.

L1001271-webp

En investering i fremtiden

Stokkøya er i gang med en emisjon med Folkeinvest som tilrettelegger der det så langt er investert 4,2 millioner norske kroner. Langklopp har klare tanker om hvilke investorer de ønsker å tiltrekke:

– Vi søker investorer som deler vår visjon og som ønsker å bidra til å styrke det vi allerede gjør bra, sier hun. En engasjert eierbase kan bli en verdifull ressurs for selskapets videre vekst.

Les investeringstilbudet

For Stokkøya er det avgjørende å tiltrekke flere internasjonale gjester og å sikre at arbeidsplassen er attraktiv for dyktige ansatte.

– For å vokse må vi nå ut til flere internasjonale markeder, sier Langklopp. Våre ansatte er vår viktigste ressurs, og vi må sørge for at vi kan tilby dem en trygg og stabil arbeidsplass. Med solid egenkapital og strategisk utvikling, er vi godt posisjonert for fremtiden.

Den pågående emisjonen handler ikke bare om kapital, men også om å bygge en sterk og entusiastisk eierbase. Langklopp ser optimistisk på hvordan dette kan forme Stokkøya i årene som kommer:

– Vi gleder oss til å ønske nye eiere velkommen. Å ha en eierflokk som tror på oss, gir oss energi og trygghet til å fortsette å utvikle oss. Fremtiden ser lys ut, og vi ser frem til å se hva vi kan oppnå sammen!