Skip to content

Sportskjendiser investerer i ny AI-teknologi

Det norske selskapet Sports Computing har utviklet en AI-motor som gjør analyser av fotballskudd kun ved bruk av en mobiltelefon. Med på laget har Sports Computing både aktive og tidligere aktive toppspillere som Ole Gunnar Solskjær, Ronny Johnsen, Ola Brynhildsen og Kristian Thorstvedt. Og ikke minst, verdensmester i sjakk, Magnus Carlsen. Nå henter selskapet kapital for å ta selskapet gjennom neste vekstfase.  

- Dette er teknologi som verken Ole Gunnar, Magnus, Kristian, Ola eller jeg selv har sett før. Å kunne få tilbakemelding på hastighet, presisjon og teknikk, kun ved bruk av en mobiltelefon, vil kunne øke mengden og kvaliteten på egentrening. Og dette er bare starten, sier Ronny Johnsen, tidligere Manchester United-spiller og investor i selskapet. 

Sports Computing har navngitt teknologien sin KickerAce. KickerAce skal kunne brukes både av toppfotball og bredden. Ved hjelp av moderne AI-teknologi og gamification analyseres prestasjoner på fotballbanen og gir umiddelbare resultater. Gjennom online spill kan en bruker konkurrere på tvers av landegrenser, ligaer og alder. Spillere kan møtes på en lokal bane og utfordre hverandre til straffekonkurranse.

Les mer og invester

- Mye av vår teknologi har vært testet på lab, men den fremste arena for test har vært på turneringer hvor vi både har møtt målgruppen og deres foresatte. Mottakelsen har vært fantastisk og vi har fått bekreftet at analyse av fysiske ferdigheter, kombinert med gamifisering på en mobil treffer nerven hos målgruppen. Sammen med vårt partnerskap til både Norway Cup og Gothia Cup, har vår KickerAce-plattformen blitt testet og utfordret av flere tusen fotballentusiaster og spillere, sier Kjell Heen, Gründer og CTO Sports Computing. 

NRK Sporten utfordret Carlsen og Johnsen

VIDEO: Du lurer kanskje på hvordan teknologien funker i virkeligheten? I regi av NRK Sporten ble Magnus Carlsen og Ronny Johnsen til en shoot-out med bruk av KickerAce-teknolgien. Se selv hvordan konkurranseinstinktet våkner hos Carlsen og Johnsen i filmen under. 

Henter kapital for videre vekst

Selskapet har fått på plass en kommersielt erfaren og sportsengasjert ledelse, advisory board og styre. Flere kjente norsk sportsutøvere som Ole Gunnar Solskjær, Ronny Johnsen, Kristian Thorstvedt, Magnus Carlsen og Ola Brynhildsen er medeiere i selskapet, og investerer i den nærstående kapitalutvidelsen til selskapet. 

- Sports Computing henter i disse dager kapital på Folkeinvest for å ta ut det internasjonale potensialet i KickerAce. Du har mulighet til å bli med laget og ta del på den internasjonale reisen, sier Heen. 

Kjell HeenENGASJERER FOTBALLMILJØET: Sports Computing og CTO Kjell Heen er klare for å ta appen KickerAce ut i verden.

Sports Computing har investert tid, ressurser og kapital i å bygge en stabil og banebrytende teknologi. Ved riktig timing, besitter selskapet også muligheter for ekspansjon inn i andre idretter hvor både analyse av bevegelse og “ball” er viktig.

- Vår AI-plattform krever et minimum av hardware fra bruker og er forberedt for en skalering inn i flere markeder og kontinenter, sier Heen, før han legger til: 

- Daglig fysisk aktivitet utfordres av digitalisering - barn og unge blir ofte sittende mange timer foran skjerm. KickerAce kombinerer fysisk aktivitet med det digitale. Gjennom applikasjonen engasjeres barn og unge til fysisk aktivitet og egentrening på deres egne premisser. Det understreker også relevansen av vår AI-plattform inn i andre idretter.

Les mer og invester

Det er også potensialet som har trigget flere kjente investorer til å investere: 

- Det som trigget til å investere i Sports Computing var mulighetene med KickerAce. Inaktivitet og frafall er et økende problem i idretten. En plattform som KickerAce bringer spillere fra hele verden sammen. Den generer aktivitet, egentrening og konkurranser, sier Johnsen.

KACE_IHF_JEANC (33 of 72) (1)AKTIV INVESTOR: Ronny Johnsen viser fram Kicker Ace og er med både i selskapets advisory board og som investor. Her i Miami, FL, USA.

Selskapet henter i disse dager kapital med Folkeinvest som tilrettelegger. Onsdag 26. april åpner tegningsvinduet til kapitalutvidelsen der selskapet søker mellom 8,1 og 20 MNOK. Minsteticket er satt til 5000kr slik at så mange som mulig skal få muligheten til å investere. 

- Vi ønsker alle varmt velkomne på laget, og håper at flere ønsker å være viktige aksjonærer for oss inn i neste vekstkapittel, avslutter Heen. 

 

Før du kjøper aksjer, bør du forstå risikoen dette innebærer. Ikke invester mer enn det du kan tape.