Skip to content

Norges eneste tobakksprodusent henter kapital

Snusbonden har på kort tid gått fra et hobbyprosjekt med 14 planter på verandaen til én av gründerne til et etablert selskap med 33 000 planter og 25 000 solgte snusesker. En beslutning tatt på afterski i 2020 endte med etablering av selskap og en drøm om å gjøre hobby til arbeidsplass.

- Gjennom de siste årene har vi opplevd stor interesse for det vi driver med. Det virker som om folk både ønsker og vil ha premium-snus som er produsert lokalt og bærekraftig fra bunn, sier Eirik Volent, daglig leder i Snusbonden, før han legger til:

- Vi har flere produkter på markedet, og etter anskaffelse av fabrikk i april 2022 er også porsjonsnus tilgjengelig i flere varianter og ved flere utsalgssteder.

Bedriften dyrker tobakk fra frø til plante og produserer snus lokalt i Norge, på Byneset i Trondheim. Per dags dato er selskapet det eneste av sin sort i Norge; en ekte mikroprodusent av norsk snus.

- Våre produkter er fundamentert i en miljøvennlig profil slik at vi kan tilby snus som er særegen, premium og litt utenom det vanlige i markedet. Vi opplever en positiv bølge av interesse og har tro på at vi kan bidra til å gjøre snusbransjen litt mer bevist med tanke på bærekraft, miljøavtrykk og kvalitet, sier gründer, Anna Widén.

Etter å ha startet Snusbonden som et hobbyprosjekt i 2020, startet gründer Anna Widén fulltid med prosjektet allerede i 2021. Kort tid etter fulgte med-gründer Håvard Dretvik. I 2023 starter sistemann i gründertrioen, Eirik Volent, på fulltid. Da er trioen er komplett og klar for full satsning.

- Nå som vinden er i seilene, interessen er stor og alt er tilrettelagt for vekst, ønsker vi full satsning. Vi går “all in,” sier Volent engasjert, før Widén, legger til:

- En forutsetning for å sikre drift og vekst er naturligvis kapital. Vi gjennomfører derfor i disse dager en emisjon der målet er å hente mellom 3 og 5,6 MNOK.

Invester nå

Selskapet skal ikke bare hente kapital. For denne runden har de valgt å rette seg mot folk flest med troen på at flere vil være med på eiersiden i et unikt norsk landbrukseventyr.

- Vi benytter strategien folkefinansiering i denne kapitalinnhentingsrunden. Det er et bevisst valg fundamentert i et ønske om at flere hundre eiere kan bidra og være med på å skape en mer bevisst snusbransje, avslutter Widen.   

 

Før du kjøper aksjer, bør du forstå risikoen dette innebærer. Ikke invester mer enn det du kan tape.