Skip to content

Fabian eier aksjer i sin egen arbeidsplass

Våren 2020 spyttet Fabian Foss Budal inn noen kroner i det som skulle bli hans fremtidige arbeidsplass.

- Du bare så inn i glasskulen og spådde at det var en god idé? 
- Jeg var småforelsket i Folkeinvest. Dessuten håpet jeg kanskje å sanke litt poeng jobbintervju da, smiler han litt oppgitt. 
- Hjalp det?  
- Ser sånn ut.  
- Hvor lenge har du vært her?  
- Siden juni 2020. Da var vi seks ansatte, er vi blitt en familie 26.    
- Hva er best med å eie en liten del av jobben sin?  
- Jeg føler nok litt ekstra eierskap til arbeidet jeg gjør. Det aller beste være at kapitalen jeg har skutt inn; er, og har vært, med å gjøre en forskjell for mange unge selskaper.  
- På hvilken måte da?  
- Folkeinvest gjør det enklere og mer tilgjengelig for små og mellomstore bedrifter og hente kapital. Det hjelper godt med når en skal bygge bedrift. Vi gjør det mulig for alle å investere i de samme selskapene. Med en innovativ software-løsning har vi utfordret en litt traust bransje ved å demokratisere aksjehandel.

I fjor sommer var Nicolai Tangen øverste sjef. Da hadde data-studenten, Fabian, fra NTNU, internship i Oljefondet, Norges Bank Investment Management. Det siste året har han, som fast intern i Folkeinvest, vært prosjektleder Folkeinvest sitt eget internship-program 2022. Hatten har han delt med NHH-studenten Frida Trovatn 

- Fortell!  
- Prosessen begynte for ca. 1 år siden da vi fikk i oppdrag fra ledelsen å hente et team på ca. fem/seks studenter. Først måtte vi utforme og definere prosjektet, deretter skrev vi stillingsannonse og distribuerte det i riktige kanaler.  
- Traff det?  
- Ja! Hos oss er det høyt tempo, vi beveger oss fort og er helt avhengig av et variert spekter av kompetanse for å kunne utvikle oss. Målet var å favne bredt. Vi tok imot søknader fra mange forskjellige studenter med hver sin unike profil. I bunken fant vi blant annet økonomi, jus, medisin, data, design, psykologi og markedsføring, for å nevne noen.
-Av de valgte dere fem, hvorfor akkurat disse fem?  
- Vi ønsket en tverrfaglig gjeng som kunne jobbe sammen på et felles prosjekt. Til det trenger en både faglig sterke hoder, men vel så viktig var det å finne gode lagspillere.  
- Det fikk dere?  
- Ja. Sigrid, Sondre, Martin, Jørgen og Hanne er nøye utvalgt. De er valgt på bakgrunn av sin motivasjon til å delta i verdiskapningen, sine personligheter og faglige prestasjoner. Hver for seg, og sammen, har de noe spesielt å tilføre gruppen, og Folkeinvest som sådan.
- Hvordan var utvelgelsen?  
- Studentene var gjennom en søknadsprosess før noen intervjurunder med og uten case. Det var trygt å gå inn i Q1 etter signerte kontrakter. Vi kjørte en onboardingsuke på nyåret, så fort korona-restriksjonene tillot oss å samles. Alle fikk anledning til å bli litt kjent med hverandre og Folkeinvest. Det var stas, og det la grunnlaget for en bra sommer. Dessuten begynte Sondre hos oss i et winternship like etterpå.  
- Winternship, er det et ord?  
- Nei, mest sannsynlig ikke. Som intern på vinteren får du et skreddersydd opplegg med oppgaver som du og Folkeinvest får gjensidig utbytte av. Det er enten en myk onboarding til sommeren, eller en fortsettelse av endt sommer-internship-program.  

FAKTABOKS
Hva: Folkeinvest sitt internship-program
Hvem: Prosjektledere Frida Trovatn og Fabian Foss Budal
Hvorfor: 1) Bygge intern ledererfaring. 2) Gi studenter innsikt i det reelle arbeidslivet. 3) Rekruttere kunnskap og kompetanse
Hvordan: 1-2 uker onboarding vinter/vår + 6-8 uker over sommeren
Hvor: Folkeinvest sitt HQ, Solsiden, Trondheim

- Hvorfor skal man velge Folkeinvest sitt internship-program?  
- Hos oss får arbeidet en gjør umiddelbar effekt. Med det får man mulighet til å påvirke og forme en bedrift med voksesmerter og høyt tempo. Det er unikt å få være del av en bedrift som kombinerer finans og teknologi, og som attpåtil gjør det tilgjengelig for folk.  

Av det får han støtte av markedsansvarlig, Cindy Fries.  

- Vi er helt avhengig av å ha interns. De tilfører selskapet fersk kunnskap og kompetanse som er helt nødvendig for utvidelsen av Folkeinvest. De er unge, kreative og skarpe. Som selskap vokser vi både faglig og personlig med friskt blod i gangene. 


cindy-breddeMarkedsansvarlig, Cindy Fries.

Cindy er raus med ordene og legger engasjert til:   

- Det er naivt å tro at vi er smartere enn de andre, men vi er raskere. Det er takket være internsa våre! 

Fries har et annet viktig poeng:

- Det er et viktig poeng at Frida og Fabian leder programmet. Vi er opptatt av å bygge videre på de talentene vi allerede har. Begge to har gjennom deltidsjobb hos oss utvist høy arbeidskapasitet og kommet med nøkkelinnspill i viktige prosesser. De var godt rustet til å lede an.

Fabian smiler ydmykt og legger til:  

- Som intern i Folkeinvest får du muligheten til å være med å skape ekstraordinære resultater. Det er gøy. Har du mulighet? Bli med!

De kommende ukene kan du bli bedre kjent med sommerens interns. Snart åpner vi for søknader. Blir vi å se deg i søknadsbunken?
Les mer og følg med her!